Як закатати у банки шпарагівку?
На зиму хочеться закрутити ледь не все, що є під рукою. Втім, якщо звичайні салати вам уже не до смаку, можна поекспериментувати. Наприклад, закатати у банки шпарагівку. Якщо ця ідея вам відгукнулась, то варто скористатись рецептом, яким поділилась Тетяна Літвінова у своєму тіктоці. Збережіть собі, щоб не загубити перепис консервації зі шпарагівки.
Які інгредієнти потрібні?
Інгредієнти:
- шпарагівка – 700 грамів
- болгарський перець – 200 грамів
- морква – 150 грамів
- кріп – 100 грамів
- часник – 5 зубчиків
- лаврове листя – 5 штук
- перець горошком – по 3–4 штуки у кожну банку
Для маринаду:
- вода – 1 літр
- оцет Руна 9% – 100 мілілітрів
- сіль – 2 столові ложки (80 грамів)
- цукор – 4 столові ложки (80 грамів)
- олія оливкова – 80 грамів
- соус Чилі від Руни – 200 грамів
Як приготувати закрутку зі шпарагівки?
Простерилізувати чисті банки з кришками 10 хвилин в розігрітій духовці до 120 градусів. Нарізати моркву та солодкий перець смужками, шпарагівку зачистити від кінчиків де кріпиться стручок. В окріп додати часник і залишити готуватись на найменшому вогні під закритою кришкою. Для цього рецепту кріп має бути довгими гілочками, і на пів хвилинки потрібно покласти його до окропу, щоб став мʼякшим.
Овочі складіть невеличкими букетиками, де шпарагівки 50%, моркви та перцю по 25%. Завʼяжіть кропом. Покладіть лаврове листя, духмʼяний перець та часник до окропу. Складіть букетики до банок. До маринаду додайте сіль, цукор, оцет, томатний соус Чілі від Руни та оливкову олію. Дати закипіти та вилити в баночки з овочами.
Закрити не дуже щільно кришками та поставити стерилізуватись на 15-20 хвилин до духовки, що розігріта до 120 градусів. Дістати та докрутити дуже щільно кришки. Перевернути догори дригом і дати повністю вистигнути. Зберігати при кімнатній температурі в темному місці. Смачного!