Смачний десерт з черешнею
Сезон черешні у розпалі, а отже пора готувати з неї щось дуже смачне. Наприклад, можна потішити себе клафуті.
Рецептом цього десерту у своєму інстаграмі поділилась переможниця проєкту “МастерШеф” Валерія Матрохіна. Збережіть собі, щоб не загубити!
Інгредієнти:
- Черешня без кісточок – 400 – 450 грамів
- Вершкове масло – 50 грамів + трохи для змащування форми
- Яйця – 3 штуки
- Молоко – 300 грамів
- Цукор – 80 грамів
- Ванільний екстракт – 1 столова ложка
- Сіль – щіпка
- Борошно – 100 грамів
Приготування:
Змастіть форму вершковим маслом і присипте трохи цукром (із загальної кількості). Викладіть черешню в один шар.
Збийте віничком яйця, цукор, ванільний екстракт, сіль, борошно й розтоплене вершкове масло до однорідності. Влийте молоко й ще раз добре перемішайте.
Залийте тісто у форму з ягодами. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 °C до золотистої скоринки. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.
Смачного!