Смачний клафуті з черешнею: простий рецепт

Смачний десерт з черешнею

Сезон черешні у розпалі, а отже пора готувати з неї щось дуже смачне. Наприклад, можна потішити себе клафуті.

Рецептом цього десерту у своєму інстаграмі поділилась переможниця проєкту “МастерШеф” Валерія Матрохіна. Збережіть собі, щоб не загубити!

Інгредієнти:

  • Черешня без кісточок – 400 – 450 грамів
  • Вершкове масло – 50 грамів + трохи для змащування форми
  • Яйця – 3 штуки
  • Молоко – 300 грамів
  • Цукор – 80 грамів
  • Ванільний екстракт – 1 столова ложка
  • Сіль – щіпка
  • Борошно – 100 грамів

Приготування:

Змастіть форму вершковим маслом і присипте трохи цукром (із загальної кількості). Викладіть черешню в один шар.

Збийте віничком яйця, цукор, ванільний екстракт, сіль, борошно й розтоплене вершкове масло до однорідності. Влийте молоко й ще раз добре перемішайте.

Залийте тісто у форму з ягодами. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 °C до золотистої скоринки. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.

Смачного!

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.