Солоні панкейки для сніданку
Якщо ви звикли вживати панкейки лише з варенням та фруктами, пропонуємо спробувати новий солоний варіант, який підійде не лише на сніданок.
Рецепт поділився шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram. Збережіть його, щоб не загубити!
Інгредієнти
- Для млинців: 560 грамів борошна, 12 грамів розпушувача, дрібка солі, 1 столова ложка цукру, 500 мілілітрів молока, 4 яйця.
- Для начинки: шинка, твердий сир.
- Для соусу бешамель: 30 грамів вершкового масла, 30 грамів борошна, 300 мілілітрів молока, сіль та мускатний горіх за смаком.
Приготування
Соус бешамель: У сотейнику розтопіть масло, додайте борошно та помішуйте до однорідності. Влийте молоко, постійно мішайте до загустіння (не кип’ятіть довго!). Приправте сіллю та мускатним горіхом.
Панкейки: Яйця збийте з сіллю до легкої піни, влийте молоко, додайте суміш борошна з розпушувачем – замісіть тісто. Перелийте в мішок або глечик.
Смаження та складання: На добре розігрітій пательні підрум’яньте тонкий шар тіста. Викладіть сир і шинку, залийте ще трохи тіста зверху. Обсмажте з обох боків до золотистої скоринки. Полийте гарячі панкейки бешамелем, додайте натертий сир зверху та поставте в духову піч до золотистої скоринки.
Смачного!