Смачний холодник на літо
Влітку так і хочеться охолодитись, особливо, коли спека зашкалює. Допомогти у цьому може смачний український холодник. Його рецептом у своєму інстаграмі поділилась переможниця проєкту “МастерШеф” Валерія Матрохіна. Збережіть собі, щоб не загубити!
Інгредієнти (приблизно 4 порції)
- Основа: 2 запечені буряки (нарізані соломкою), 2 – 3 маленькі огірки (тонкою соломкою), 4 – 5 редисок (тонкою соломкою), 2 – 3 столові ложки зеленої цибулі (дрібно нарізаної), 2 столові ложки свіжого кропу (подрібненого)
- Рідина: 500 – 600 мілілітрів холодного курячого або овочевого бульйону, 200 мілілітрів сметани (25 – 30% жирності), 2 чайні ложки гірчиці, сік лимона – на смак, сіль, перець – на смак
- Додатково: 2 – 3 варені курячі яйця (натерті), 250 – 300 грамів смаженого курячого філе (нарізаного соломкою), 1 – 2 редиски (тонкими слайсами для прикраси), кріп – для подачі
Спосіб приготування
Буряки присипте сіллю, загорніть у фольгу та запікайте при 180°C приблизно 40 хвилин. Охолодіть, очистіть, нарізайте соломкою. Приготуйте інші овочі: наріжте огірок і редис соломкою, подрібніть зелень та цибулю. У великій мисці з’єднайте буряк, огірок, редис, цибулю та кріп. Туди ж додайте бульйон, сметану, гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Добре все перемішайте й охолодіть в холодильнику мінімум 30 хвилин.
Подача
Розлийте холодник у глибокі тарілки. У центр викладіть терте яйце, курку та слайси редиски, покладіть поряд гілочки кропу. Найкраще смакує холодним!