Posted in

Святкове меню на Трійцю: оригінальні рецепти до столу

fbbffebbdbcfead.jpg
fbbffebbdbcfead.jpg

Святкове меню на Трійцю

У свято Трійці заведено проводити час на природі – влаштовувати пікніки з родиною та друзями. Це ідеальна нагода відпочити, пограти в ігри і насолодитися спілкуванням на свіжому повітрі. Не менш важливою є і святкова трапеза.

На Трійцю на столі традиційно присутні м’ясні та молочні страви – символи радості, достатку і оновлення життя. Пропонуємо вам ТОП-5 рецептів на Зелені свята.

Що приготувати на Трійцю

1. Овочевий пиріг

Інгредієнти: борошно – 300 г, цукор – 1 ст. л., вершкове масло – 170 г, сода – 4 ст. л., сіль – за смаком, цвітна капуста – половина великого качана, брокколі – стільки ж, скільки капусти, морква – 2 шт, твердий сир – 100 г.

Приготування:

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти.
  2. Додайте розм’якшене вершкове масло і воду, перемішайте міксером.
  3. Замісіть тісто і прибирайте в холодильник.
  4. Відваріть овочі в підсоленій воді, наріжте на шматочки, додайте сир.
  5. Змастіть форму для випічки, викладіть тісто, потім начинку. Випікайте 30 хвилин при 180 градусах.

2. Книші з картоплею та сиром

Інгредієнти: 6−8 картоплин, 1 яйце, 3−4 ст. л. борошна, 100−150 г бринзи, сіль, олія для смаження.

Приготування:

  1. Картоплю відваріть в шкірці, охолодіть, почистіть.
  2. Змоліть картоплю, додайте яйце, бринзу, борошно і сіль, замісіть тісто.
  3. Скатайте ковбаску, наріжте на шматочки, сформуйте книші.
  4. Обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін.

3. Святковий легкий суп

Інгредієнти: щавель – 1 пучок, шпинат – 1 пучок, картопля – 2 шт., огірки – 2 шт., зелена цибуля – 3 шт., круто зварене яйце – 1 шт, цукор – 1 ч. л., сіль, зелень і сметана (за смаком).

Приготування:

  1. Наріжте щавель і шпинат, відваріть 5 хвилин.
  2. Відваріть картоплю, наріжте і додайте до решти продуктів.
  3. Додайте сметану, подрібніть блендером, при потребі розбавте водою.
  4. Дрібно наріжте огірок та яйце, всипте в суп. Подавайте холодним.

4. Тарт зі спаржею та сиром

Інгредієнти: 450 г спаржі, 1 лист замороженого листкового тіста, 1 склянка тертого сиру фонтіна, 1 склянка тертого сиру граф або грайер, 2 великі яєчні жовтки, 3 ст. л. незбираного молока, сіль і перець.

Приготування:

  1. Варіть спаржу до яскраво-зеленого кольору, потім охолодіть.
  2. Розкачайте тісто, випікайте до золотистої скоринки.
  3. Змішайте сири, жовтки, молоко, спеції, викладіть на тісто.
  4. Викладіть спаржу, випікайте 15−20 хвилин.

5. Апетитні кошики

Інгредієнти: помідори – 4 шт., яйця – 2 шт., креветки – 200 г, майонез – 2 ст. л., сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  1. Помідори помийте, дістайте м’якоть.
  2. Варіть яйця, наріжте, так само наріжте креветки.
  3. Змішайте продукти, заправте майонезом, додайте сіль і спеції.
  4. Перекладіть масу в кошики з помідорів.

Смачного!

Закончил национальный университет имени Тараса Шевченко. Опыт работы в журналистике - больше 15 лет