Що відомо про новий завод?
У Черкаській області стартувало будівництво заводу з виробництва картоплі фрі, потужністю до 60 тисяч тонн. Про це повідомив очільник ОВА Ігор Табурець. “Компанія ‘Філд-груп’ зводить його на території нового індустріального парку ‘Біосенс’, що повністю відповідає стратегії розвитку нашої області”, – зазначив він.
Які переваги нового підприємства?
Табурець підкреслив, що “ми працюємо над зміщенням фокусу з вирощування сировини до глибокої переробки. Бо це про додану вартість, зниження залежності від імпорту і експортоорієнтованість. А ще – про щонайменше 300 нових робочих місць на цьому підприємстві”.
Які перспективи індустріального парку?
“Цей індустріальний парк має всі шанси стати успішним прикладом створення інвестиційних майданчиків нового типу. Технічна підтримка – від міжнародників: команди UNIDO в межах Глобального проєкту екоіндустріальних парків (GEIPP II – Україна)”, – додав чиновник.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підприємство ‘Потейто Агро’ готується до запуску заводу із переробки картоплі на фрі, частина обладнання вже доставлена в господарство. Потужність перероблювання становитиме приблизно 150-180 тисяч тонн на рік.
Виконавча директорка Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Ольга Самойліченко розповіла, що вирощувати сорти картоплі для переробки на фрі хочуть чи не всі українські картоплярі, адже її вартість удвічі більша, ніж чипсової. Проте це складно втілити технологічно, оскільки відповідні сорти потребують значного зрошення.
Раніше також повідомлялося, що з початком повномасштабного вторгнення українські аграрії втратили галузь переробки томатів, і її поки не почали відновлювати.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.