Posted in

Яблуко: фрукт, що знижує рівень холестерину

ccefbdcbdeefaed.jpg
ccefbdcbdeefaed.jpg

Яким чином яблуко допомагає знизити холестерин?

Цей фрукт доступний кожному, але не всі знають, що саме він може стати секретною зброєю проти холестерину. І це – звичайне яблуко. За словами дієтологів, яблука містять пектин – тип розчинної клітковини, який зв’язується з холестерином і жовчними кислотами у травному тракті, перешкоджаючи їх всмоктуванню.

Як зазначає дієтолог-превентивний кардіолог Мішель Рутенштейн, це сприяє зниженню рівня “поганого” холестерину ЛПНЩ. Одне середнє яблуко забезпечує близько 15% добової норми клітковини. Крім того, пектин виконує функцію пребіотика – живить корисні бактерії в кишківнику, що також позитивно впливає на ліпідний обмін.

Які ще переваги яблук для здоров’я?

За словами нутриціологині Сієди Фарід, під час ферментації клітковини в товстій кишці утворюються коротколанцюгові жирні кислоти, які зменшують синтез холестерину в печінці. Яблука також багаті на поліфеноли – потужні антиоксиданти, які допомагають зменшити запалення, знизити окислювальний стрес і запобігти розвитку атеросклерозу.

Крім цього, вони містять вітамін С і фітостероли – речовини, що блокують всмоктування холестерину в організмі. Дієтологи радять включати яблука до раціону як частину дієти, спрямованої на підтримку здоров’я серця. Регулярне вживання цього фрукта може допомогти знизити як загальний рівень холестерину, так і рівень ЛПНЩ.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.