Які сигнали подає організм?
Надмірне споживання насичених жирів може залишатися непомітним, поки організм не почне подавати тривожні сигнали. Втома, проблеми зі шкірою та перепади настрою можуть свідчити про те, що у раціоні забагато “прихованого” жиру.
Чому виникає втома після їжі?
В журналі Nutrition Today йдеться, що якщо після вживання бургера з картоплею фрі у вас виникає сонливість і втрата сил, це може бути наслідком високої кількості насичених жирів у їжі. Велика кількість жирних страв може уповільнити травлення та призвести до втоми. Підвищене споживання насичених жирів пов’язане з більшою ймовірністю надмірної сонливості та втоми вдень. Щоб почуватися якнайкраще, дотримуйтесь збалансованої дієти, яка включає переважно цільні, багаті на поживні речовини продукти.
Які проблеми можуть виникнути з пам’яттю?
Дослідження в журналі Clinical Nutrition показують, що якщо ви не можете зосередитися або запам’ятати щось, це може бути наслідком високого споживання насичених жирів. Високий вміст насичених жирів пов’язаний з короткочасним дефіцитом уваги та часу реакції, а тривале надмірне споживання може призвести до порушення пам’яті та когнітивних функцій. Дієта MIND покращує пам’ять всього за три місяці, тому споживання меншої кількості насичених жирів може допомогти зберегти гостроту мозку.
Чи впливають насичені жири на шкіру?
Смажена їжа може спровокувати або загострити акне, викликаючи запалення та збільшуючи вироблення шкірного жиру. Дослідження, опубліковане в журналі Jama Dermatology, виявило значний зв’язок між підвищеним споживанням насичених жирів та акне. Варто включати в раціон продукти, що борються із запаленням, такі як риба, листова зелень та інші продукти, багаті на антиоксиданти, які можуть сприяти чистішій шкірі.
Чи може харчування впливати на тривожність?
Дослідження в Annals of General Psychiatry показують, що раціон може бути одним із факторів, що сприяють відчуттю тривожності. Дієти з низьким вмістом насичених жирів і високим вмістом корисних омега-3 жирів, такі як середземноморська дієта, пов’язані зі зниженням рівня депресії та тривоги. Вибір продуктів з більшою кількістю поживних речовин може підтримувати здоров’я мозку та покращувати настрій.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.