Як правильно готувати суші? Відповідає команда Кілограм

Японська національна кухня користується величезною популярністю в Україні. І недарма, адже суші та роли не лише смачні та корисні, але і швидкі в приготуванні. Для того щоб зробити суші, необхідно всього кілька хвилин — за умови, що всі інгредієнти для приготування вже знаходяться під рукою. А правильне приготування суші в домашніх умовах — справа практики. Щоб вони не розвалювалися і були смачними, треба правильно підібрати і підготувати інгредієнти, обзавестися хорошим гострим ножем, спеціальною бамбуковою циновкою та необхідним терпінням. Команда Кілограм Суші Проджект розповідає секрети приготування суші.

Суші в домашніх умовах — це складно?

Якщо ми говоримо про традиційні японські суші, то їх навряд чи вдасться приготувати вдома, адже такі суші та роли потребують неабиякої підготовки, знань, досвіду та професійного обладнання. Деякі майстри роками здобувають знання, щоб навчитись готувати справжні роли. До того ж, важливим є вибір інгредієнтів, адже від їх якості напряму залежить якість Вашого відпочинку, тому їх закупівлі слід приділити особливу увагу. Погодьтесь, навряд Вам вдасться приготувати справжні суші із звичайного рису. Тому в такому випадку краще довіритись професіоналам та замовити суші та роли у Вінниця від Кілограм! Наші майстри приготують традиційні суші за автентичною рецептурою, а кур’єри вмить доставлять Ваш улюблений суші-сет в будь-яку точку міста.

Вибір інгредієнтів

Начинка в сучасних суші може бути найрізноманітнішою. З’явившись в країнах Заходу, ця страва зазнала безліч змін в своїй класичній і традиційній рецептурі. Сьогодні для приготування цієї японської страви використовують океанічну або морську рибу, різні морепродукти, кладуть червоне м’ясо, солодкий омлет, додають вершковий сир, свіжі овочі, спеції, соус, сушені листи водоростей норі, маринований імбир тощо. Міксувати і експериментувати з начинкою тут можна до нескінченності. І, пробуючи різні варіанти, можливо, Вам вдасться знайти свій власний оригінальний рецепт приготування суші.

Головний базовий інгредієнт, який залишається в будь-яких видах суші без змін — це рис. Саме він надає страві той самий визначальний смак і не дозволяє начинці розвалитися. Але не кожен рис підходить для готування. Тут потрібно використовувати спеціальний дрібнозернистий японський рис, приготований в спеціальному оцтовому соусі. Купити такий рис можна в магазині. Він називається сумесі («оцтовий рис»), і на полицях магазину його найчастіше Ви зустрінете в упаковці з назвою «рис для суші».

Підготовка

Для того, щоб отримати смачні і вишукані на вигляд суші потрібно відповідально підійти до питання підготовки всіх інгредієнтів. Якщо Ви берете рибу — переконайтеся що вона абсолютно свіжа. Рибу, м’ясо і морепродукти краще використовувати ті, які пройшли термічну обробку (копчення, варіння, смаження). Якщо плануєте готувати суші з сирої риби, то в такому випадку візьміть засолену рибу або самі замаринуйте її за кілька годин до готування.

Приготування рису — теж важливий етап. Правильне приготування рису надає йому необхідний смак і потрібну консистенцію для створення форми суші. Тому готувати його варто в повній відповідності до традиційного рецепту.

Чому в Кілограм смачніше?

В домашніх умовах можна приготувати смачні суші. Але, звичайно ж, у професіоналів ця страва чомусь завжди набагато смачніша. Відповідь напрочуд проста. По-перше, професіоналізм майстрів, їх досвід та професійно обладнана кухня закладу гарантують якість продукту. Ну, і по-друге, якісні продукти, якість яких постійно контролюють відповідальні спеціалісти.

Якщо Ви любите суші, але їх самостійне приготування вдома — це не для Вас, тоді просто замовте улюблений рол або суші у Вінниці від Кілограм. У нас кожен знайде саме те, що йому до смаку, а доставка вразить Вас своєю швидкістю.

Кілограм Суші Проджект — найсмачніші суші на Вашому столі!