Posted in

Як правильно приготувати броколі для максимального ефекту

eefabafdbadd.jpg
eefabafdbadd.jpg

Як готувати броколі?

Броколі розкриває свій максимальний поживний потенціал, коли його правильно приготувати. Правильний спосіб допомагає зберегти найбільше вітамінів і природних антиоксидантів. Дослідження, опубліковане у журналі “Journal of Agricultural and Food Chemistry”, показало, що нарізання та легке обсмажування броколі може збільшити кількість антиоксиданту, який називається сульфорафан, тим самим максимізуючи користь для здоров’я.

Сульфорафан – це природна сполука, яка міститься в хрестоцвітих овочах, включаючи броколі, брюссельську капусту, цвітну та кале. Її пов’язують з численними перевагами для здоров’я, а саме виробленням антиоксидантів.

Крім того, дослідники виявили, що нарізання броколі на суцвіття приблизно за 90 хвилин до легкого смаження пов’язане з найвищим рівнем сульфорафану. Це, ймовірно, тому, що подрібнення активує мірозиназу, сприяючи перетворенню глюкорафаніну на сульфорафан до того, як фермент деактивується нагріванням. Тривале приготування може погіршити вміст поживних речовин у броколі, включаючи сульфорафан.

Чим корисна броколі?

Цей багатий на поживні речовини овоч є джерелом необхідних вітамінів і мінералів, включаючи вітамін С, К, А, калій, магній, кальцій і залізо. Броколі також багата на клітковину, яка підтримує здоров’я травлення, і вона насичена потужними антиоксидантами, такими як сульфорафан, лютеїн і зеаксантин. Незалежно від способу приготування, броколі залишається низькокалорійним продуктом, багатим на клітковину, що робить її цінним доповненням до здорового раціону.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.