Як заморозити лисички?
Дотримуйтесь цих простих кроків, щоб заморозити лисички на зиму:
- Очистьте гриби. Переберіть лисички, видаліть бруд, листя чи траву. Промийте їх під холодною водою, але не замочуйте, бо гриби вберуть вологу. Обсушіть на паперовому рушнику.
- Попередньо обробіть. Лисички краще заморожувати після термічної обробки, бо сирі можуть гірчити. Проваріть. Киньте гриби в киплячу підсолену воду на 5 – 7 хвилин, потім відкиньте на друшляк і дайте охолонути. Або обсмажте. Протушкуйте лисички на сковороді з невеликою кількістю олії 10 – 15 хвилин, поки не випарується волога. Остудіть.
- Розфасуйте. Розкладіть охолоджені гриби порціями в zip-пакети, контейнери чи вакуумні пакети. Випустіть повітря з пакетів, щоб уникнути льоду.
- Заморожуйте. Покладіть в морозилку при температурі -18°C або нижче. Лисички можна зберігати до 6 – 8 місяців.
Порада! Якщо ви прагнете заморозити сирі лисички, то беріть лише свіжі та молоді грибочки. Очистьте, поріжте, розкладіть на деко, заморозьте тонким шаром, а після цього пересипте у пакет. Так ви уникнете злипання.
Скористайтесь нашими порадами, щоб заготувати на зиму лисички та ласувати ними.