Posted in

Як приготувати омлет у мікрохвильовці за хвилину?

cdbcacabeebfada.jpg
cdbcacabeebfada.jpg

Чому мікрохвильовка краща за пательню?

Омлет – це швидкий, смачний та простий сніданок чи обід. Але миття пательні після нього може зіпсувати весь настрій. Виявляється, є спосіб, що не лише економить час, а й робить страву кориснішою. І для нього не потрібна сковорідка. Як приготувати ідеальний омлет всього за хвилину, пояснює експертка Егна Перес.

Егна стверджує, що приготування омлету в мікрохвильовій печі має “реальні переваги, окрім швидкості”, і може бути значно кориснішим для здоров’я. Цей метод дозволяє насолоджуватися улюбленою стравою без зайвого клопоту, адже мити посуд, особливо якщо ви поспішаєте, – не найприємніше заняття. За словами Егни, мікрохвильовка “економить час, спрощує процес і навіть підвищує користь для здоров’я”.

Як приготувати омлет у мікрохвильовці: покрокова інструкція

Спробувати цей метод дуже просто. Ось що потрібно робити:

  1. Розбийте яйця в миску, придатну для мікрохвильової печі.
  2. Додайте трохи молока або холодної води та дрібку солі. Ретельно збийте суміш вінчиком.
  3. Додайте улюблений тертий сир і перемішайте.
  4. Поставте миску в мікрохвильовку і готуйте 50 секунд на середньо-високій потужності (приблизно 800–900 Вт).
  5. Перевірте страву: краї мають легко відходити від стінок посуду, а середина залишатися трохи вологою. Якщо омлет ще сирий, готуйте його додатково короткими інтервалами по 10-15 секунд, поки не досягнете бажаної консистенції.

Щоб зробити страву ще поживнішою, Егна радить додати нежирний кисломолочний сир, шпинат або помідори.

А це справді корисно? Що кажуть дослідження

На думку експертів видання Healthline, мікрохвильові печі завдяки короткому часу приготування та нижчим температурам можуть зберігати більше поживних речовин, ніж, наприклад, смаження. Декілька оглядів на цю тему підтвердили, що використання мікрохвильовки не зменшує поживну цінність продуктів порівняно з іншими методами. Ба більше, одне дослідження показало, що цей спосіб (разом із запіканням) найкраще зберігає антиоксиданти у 20 видах овочів.

Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба бов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.