Бажаєте відвідати нове місце й скуштувати щось незвичне? Що ж, для цього варто підшукати заклад, який вас приємно здивує. Відвідування ресторану має бути гарною подією та забезпечити позитивні кулінарні враження. Ми хочемо, щоб їжа нам запам’яталася й була варта і грошей, і часу. Наприклад, уваги вартий Ресторан в центрі Львова, який готовий приємно вас дивувати стравами східних країн.
Початковий вибір ресторанів насамперед залежить від ситуації – чи це заклад лише в певному місті, чи страви конкретної кухні, чи ви просто шукаєте цікаве місце поблизу себе. Шукаючи інформацію в інтернеті, варто зважати на пропозицію закладу, його декор і атмосферу. Наприклад, Split Club Lviv зважає на новітній тренд світової кулінарії та пропонує страви паназіатської кухні. Також ви зможете поласувати омарами, устрицями, крабами та лобстерами прямо з акваріуму.
На що слід звернути увагу, вибираючи ресторан?
Дізнайтеся кілька порад, яких слід дотримуватися при виборі ресторану, щоб уникнути розчарувань та залишитися задоволеними.
-
Зовнішній вигляд, відчуття та інші гості
Ось як ви пізнаєте хороший ресторан. Ваша пильність вже повинна посилитися, коли ви заходите до закладу. Озирніться і подивіться, чи є там інші гості. Їхня відсутність або невелика кількість у маленькому ресторані не повинні відразу ж виключати ресторан із вашого списку (можливо, зараз саме такий момент). Однак якщо він довгий час порожній – і туди ніхто не заходить, це вже щось означає. Якщо є гості, непомітно погляньте, чи їдять вони зі смаком та які вони їхні страви. Смачний зовнішній вигляд їжі та задоволені гості – одна з найкращих «вітрин» ресторану.
-
Чистота й приємні запахи
З входу зверніть увагу на запах у повітрі та чистоту. У хорошому гідному та рекомендованому ресторані можливий лише один запах – свіжий аромат смачної їжі, який моментально викликає відчуття голоду. Не повинно бути запаху старого жиру, пилу, а також інтенсивного запаху мийних засобів.
Щодо чистоти, звичайно, мова не йде про тестування білою рукавичкою чи огляд усіх можливих куточків. Зазвичай достатньо побіжного погляду, щоби побачити занедбаність у цій галузі. Будьте обачні: це явний попереджувальний сигнал. Якщо їдальня не дуже чиста, то на кухні можна очікувати значних недоліків.
-
Сервіс
Погляньте також на ресторанне обслуговування. Домашня тепла атмосфера виняткових ресторанів значною мірою зумовлена людьми, які вклали туди свою душу. Перше, що ви побачите, – це обслуговування в їдальні. Це створює презентабельну картину для новоприбулого гостя. Привітний і професійний персонал також є важливим і часто надійним фактором, що визначає рівень ресторану.
Якщо ви зайшли до ресторану – і почуваєтесь там комфортно, у вас з’являється апетит до їжі, і ви не бачите жодних ознак, які викликають у вас занепокоєння, сміливо сідайте за столик. Якщо ви навпаки почуваєтесь не зовсім добре – і у вас складається враження, що щось не так, то краще піти в інше місце. Варто відвідати наступний заклад зі списку заздалегідь обраних ресторанів. Ви не зобов’язані залишатися і замовляти щось лише тому, що вже перебуваєте всередині.
Бажаємо вдало вибрати ресторан, який залишить лише приємні спогади!