Posted in

Як замаринувати лисички на зиму: простий рецепт

edcdaadaafbd.jpg
edcdaadaafbd.jpg

Як замаринувати лисички на зиму?

Лисички – надзвичайно популярні серед українців гриби. І якщо ви хочете заготувати їх на зиму, то цей рецепт однозначно припаде вам до душі.

Цим рецептом поділилась фудблогер Олександр Огороднік.

Які інгредієнти потрібні?

  • 1,5 кілограма лисичок;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • Маринад на 250 мілілітрів води:
  • 3 лаврові листи;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 100 мілілітрів 9% оцту;
  • 6 горошин перцю.

Як законсервувати лисички?

  1. Гриби відварити до готовності, відкинути на сито.
  2. Цибулю та часник крупно нарізати.
  3. Для маринаду змішати воду, оцет, спеції, кипʼятити 5 хвилин.
  4. Гриби, цибулю та часник покласти в банку, влити маринад, залишити на 5 хвилин.
  5. Злити маринад, закип’ятити його, залити гриби.
  6. Стерилізувати банки 15 хвилин.

Смачного!

Які ще варіанти маринування?

Також можна замаринувати лисички за іншим рецептом:

  • 500 грамів лисичок;
  • 750 грамів води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 3 столові ложки оцту;
  • 1,5 столові ложки цукру;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 2 горошки духмяного;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 – 5 гілочок кропу.

Приготування:

  1. Змішати усі інгредієнти в каструлі, окрім грибів, і довести до кипіння.
  2. Додати гриби, довести ще раз до кипіння і вимкнути.
  3. Настоювати 5-6 годин при кімнатній температурі.
  4. Після чого перелити в герметичну ємкість і зберігати в холодильнику до 7 днів.
  5. Подавайте грибочки з цибулею, яку також попередньо підмаринуйте з додаванням солі, цукру, оцту та нерафінованої соняшникової олії.

Читай максимум цікавих новин у Viber.