Як замаринувати лисички на зиму?
Лисички – надзвичайно популярні серед українців гриби. І якщо ви хочете заготувати їх на зиму, то цей рецепт однозначно припаде вам до душі.
Цим рецептом поділилась фудблогер Олександр Огороднік.
Які інгредієнти потрібні?
- 1,5 кілограма лисичок;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- Маринад на 250 мілілітрів води:
- 3 лаврові листи;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 столова ложка солі;
- 100 мілілітрів 9% оцту;
- 6 горошин перцю.
Як законсервувати лисички?
- Гриби відварити до готовності, відкинути на сито.
- Цибулю та часник крупно нарізати.
- Для маринаду змішати воду, оцет, спеції, кипʼятити 5 хвилин.
- Гриби, цибулю та часник покласти в банку, влити маринад, залишити на 5 хвилин.
- Злити маринад, закип’ятити його, залити гриби.
- Стерилізувати банки 15 хвилин.
Смачного!
Які ще варіанти маринування?
Також можна замаринувати лисички за іншим рецептом:
- 500 грамів лисичок;
- 750 грамів води;
- 2 столові ложки солі;
- 3 столові ложки оцту;
- 1,5 столові ложки цукру;
- 10 горошин чорного перцю;
- 2 горошки духмяного;
- 1 зубчик часнику;
- 3 – 5 гілочок кропу.
Приготування:
- Змішати усі інгредієнти в каструлі, окрім грибів, і довести до кипіння.
- Додати гриби, довести ще раз до кипіння і вимкнути.
- Настоювати 5-6 годин при кімнатній температурі.
- Після чого перелити в герметичну ємкість і зберігати в холодильнику до 7 днів.
- Подавайте грибочки з цибулею, яку також попередньо підмаринуйте з додаванням солі, цукру, оцту та нерафінованої соняшникової олії.
Читай максимум цікавих новин у Viber.