Чим корисна цибуля?
Деякі люди не люблять цибулю через її різкий смак та запах, але цей овоч вважається одним із найкорисніших продуктів. Завдяки унікальному складу цибуля допомагає знизити рівень цукру в крові та холестерину.
Цибуля багата на вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини. Вона містить:
- Вітамін С — потужний антиоксидант.
- Фолієва кислота — необхідна для росту клітин.
- Вітамін В6 — бере участь у творенні еритроцитів.
- Антоціани — надають цибулі червоний колір і захищають організм від запалення.
- Кверцетин — допомагає знизити кров’яний тиск і покращує здоров’я серця.
- Сполуки сірки (сульфіди та тіосульфінати) — мають протиракові властивості, пригнічують ріст шкідливих мікроорганізмів та запобігають утворенню тромбів.
Які результати досліджень щодо цибулі?
Дослідження підтверджують, що цибуля позитивно впливає на здоров’я. Вчені виявили, що вживання 400-600 міліграм екстракту цибулі на день може знизити рівень глюкози натщесерце на 35-50%. Дослідники з Гонконгу встановили, що регулярне вживання екстракту цибулі протягом восьми тижнів знижує рівень “поганого” холестерину в середньому на 20%, при цьому зберігаючи рівень “хорошого”.
Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.