Posted in

Їжте цибулю для здоров’я: лікувальні властивості овоча

adedccccafd.jpg
adedccccafd.jpg

Чим корисна цибуля?

Деякі люди не люблять цибулю через її різкий смак та запах, але цей овоч вважається одним із найкорисніших продуктів. Завдяки унікальному складу цибуля допомагає знизити рівень цукру в крові та холестерину.

Цибуля багата на вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини. Вона містить:

  • Вітамін С — потужний антиоксидант.
  • Фолієва кислота — необхідна для росту клітин.
  • Вітамін В6 — бере участь у творенні еритроцитів.
  • Антоціани — надають цибулі червоний колір і захищають організм від запалення.
  • Кверцетин — допомагає знизити кров’яний тиск і покращує здоров’я серця.
  • Сполуки сірки (сульфіди та тіосульфінати) — мають протиракові властивості, пригнічують ріст шкідливих мікроорганізмів та запобігають утворенню тромбів.

Які результати досліджень щодо цибулі?

Дослідження підтверджують, що цибуля позитивно впливає на здоров’я. Вчені виявили, що вживання 400-600 міліграм екстракту цибулі на день може знизити рівень глюкози натщесерце на 35-50%. Дослідники з Гонконгу встановили, що регулярне вживання екстракту цибулі протягом восьми тижнів знижує рівень “поганого” холестерину в середньому на 20%, при цьому зберігаючи рівень “хорошого”.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.