Чому хліб черствіє так швидко?
Коли свіжий буханець хліба черствіє або, що гірше, вкривається пліснявою вже за кілька днів, це може бути дуже прикро. Виявляється, є простий спосіб значно продовжити його життя без заморозки. Як саме зберігати хліб, щоб він залишався свіжим, розповідають експерти.
Яка головна помилка при зберіганні хліба?
Багато хто зберігає хліб у холодильнику, вважаючи, що так він довше залишиться свіжим. Однак експерти стверджують, що це одна з найбільших помилок, яка лише прискорює черствіння через втрату вологи.
Який секретний інгредієнт допоможе зберегти хліб свіжим?
Експерти з компанії Green Beeswax Wrap рекомендують зберігати хліб у лляній торбинці або хлібниці, поклавши туди стебло селери. Селера на 95% складається з води. Коли ви кладете одне-два стебла в торбинку з хлібом, селера починає повільно віддавати вологу в навколишнє середовище. Це створює ідеальний вологий мікроклімат усередині, який не дає хлібу висихати. В результаті він довше залишається м’яким та свіжим.
Крім високого вмісту води, селера має природні антибактеріальні властивості. Це допомагає запобігти росту спор плісняви та інших мікроорганізмів на поверхні хліба.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.