Чим корисно додавати протеїн до кави?
Збільшується споживання білка. За даними MedlinePlus, одна з основних переваг полягає в тому, що протеїн може допомогти задовольнити потреби в білку. Основна функція білка – постачати амінокислоти (будівельні блоки білка) для постійної підтримки, відновлення та загоєння тканин організму, таких як кістки, м’язи та шкіра. Оптимальне споживання білка становить від 0,25 до 0,40 г на кілограм маси тіла.
Як протеїн допомагає покращити фізичні результати?
В журналі Sports Medicine зазначається, що споживання білка після тренування допомагає відновити та зміцнити м’язи. Потреба в білку більша, якщо ви тренуєтеся, оскільки фізичні вправи зношують організм. Оптимальна добова норма білка для більшості активних людей становить 1,2-2 г на кг ваги тіла. Більше навантаження вимагає більшого відновлення, а отже, більше білка. Дослідження показали, що кофеїн – природний стимулятор у каві, який також може покращити тренування, посилюючи скорочення м’язів і запобігаючи втомі.
Чи сприяє кава з протеїном втраті ваги?
Білок допомагає відчувати ситість протягом тривалого часу, що зменшує голод і споживання калорій. Кофеїн також може знижувати апетит, зменшуючи рівень гормонів голоду. Організм спалює більше калорій, коли розщеплює білки, ніж жири та вуглеводи, що може дещо прискорити метаболізм.
Які основні ризики вживання кави з протеїном?
В журналі Nutrients йдеться, що ідеально слід збалансувати цей білок з двома іншими макронутрієнтами, необхідними організму, а саме жирами та вуглеводами. Споживання білка без достатньої кількості цих поживних речовин змушує організм спалювати білок як паливо, замість того, щоб використовувати його для відновлення та росту м’язів. Також організм найкраще використовує білок, коли ви рівномірно розподіляєте споживання макронутрієнтів протягом дня.
Як правильно додати протеїновий порошок до кави?
Деякі люди змішують каву з готовими протеїновими коктейлями, які містять до 30 г на порцію. Інші змішують каву з кількома мірними ложками рослинного протеїнового порошку, насичуючи каву приблизно 20-25 г білка. Не додавайте протеїн у киплячу рідину, адже білок може згортатися і утворювати грудочки. Оптимальна температура кави – 60–70 °C. Протеїн із підсолоджувачами або ароматизаторами може змінити смак кави, іноді не на краще. Комбінація кофеїну і білка не шкідлива, але людям із підвищеною чутливістю до кофеїну варто стежити за можливими симптомами, такими як тахікардія чи тремор. Обирайте молоко з високим вмістом білка на рослинній основі, щоб отримувати білок з рослин.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині потрібно обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.


