Навколо мікрохвильової печі ведеться чимало суперечек. Багато людей вважають, що її випромінювання є шкідливим для здоров’я, і відмовляються від покупки. Але чи так це насправді?
Користь чи шкода?
Єдиним шкідливим фактором, що має мікрохвильова піч, є електромагнітні випромінювання високої інтенсивності. Проте сучасні моделі мають корпус з гарною системою захисту, що перешкоджає виходу випромінювання за межі корпуса, і воно залишається всередині пристрою. Отже, якісна мікрохвильова піч не нашкодить вам, навіть якщо ви будете постійно знаходитись поруч з нею.
Ще одне припущення — вплив мікрохвильових випромінювань на текстуру продуктів. Вважається, що хвилі можуть пошкодити кліткову структуру. Проте наразі немає суттєвих доказів того, що їжа, приготована у мікрохвильовці, завдає шкоди. Проте користь пристрою очевидна:
- швидке приготування їжі;
- безпечне користування дітьми;
- економія часу та електроструму;
- збереження вітамінів та мінералів;
- компактні габарити;
- велике різноманіття страв.
Отже, придбання мікрохвильової печі надає вам чимало переваг. Варто лише підібрати відповідну модель і купити у спеціалізованому відділі магазину або використавши онлайн-сервіс OLX.
Як вибрати мікрохвильову піч?
Вибираючи мікрохвильовку, слід орієнтуватися на такі характеристики, як:
- об’єм;
- потужність;
- тип системи керування;
- тип внутрішнього покриття;
- наявність грилю та/або режиму конвекції;
- кількість вбудованих режимів;
- наявність індикаторів та системи звукового сповіщення;
- додаткові функції — програми для автоматичного приготування їжі, блокування від дітей, відстрочений початок роботи.
Замислитись потрібно і над вибором виробника. Адже саме перевірені виробники роблять найякісніші товари, які зможуть забезпечити вас можливістю швидко готувати корисні страви. Вибирайте те, що вам до смаку, і користуйтесь із задоволенням!