Чи корисна їжа з мікрохвильової печі?

Навколо мікрохвильової печі ведеться чимало суперечек. Багато людей вважають, що її випромінювання є шкідливим для здоров’я, і відмовляються від покупки. Але чи так це насправді?

Користь чи шкода?

Єдиним шкідливим фактором, що має мікрохвильова піч, є електромагнітні випромінювання високої інтенсивності. Проте сучасні моделі мають корпус з гарною системою захисту, що перешкоджає виходу випромінювання за межі корпуса, і воно залишається всередині пристрою. Отже, якісна мікрохвильова піч не нашкодить вам, навіть якщо ви будете постійно знаходитись поруч з нею.

Ще одне припущення — вплив мікрохвильових випромінювань на текстуру продуктів. Вважається, що хвилі можуть пошкодити кліткову структуру. Проте наразі немає суттєвих доказів того, що їжа, приготована у мікрохвильовці, завдає шкоди. Проте користь пристрою очевидна:

  • швидке приготування їжі;
  • безпечне користування дітьми;
  • економія часу та електроструму;
  • збереження вітамінів та мінералів;
  • компактні габарити;
  • велике різноманіття страв.

Отже, придбання мікрохвильової печі надає вам чимало переваг. Варто лише підібрати відповідну модель і купити у спеціалізованому відділі магазину або використавши онлайн-сервіс OLX.  

Як вибрати мікрохвильову піч?

Вибираючи мікрохвильовку, слід орієнтуватися на такі характеристики, як:

  • об’єм;
  • потужність;
  • тип системи керування;
  • тип внутрішнього покриття;
  • наявність грилю та/або режиму конвекції;
  • кількість вбудованих режимів;
  • наявність індикаторів та системи звукового сповіщення;
  • додаткові функції — програми для автоматичного приготування їжі, блокування від дітей, відстрочений початок роботи.

Замислитись потрібно і над вибором виробника. Адже саме перевірені виробники роблять найякісніші товари, які зможуть забезпечити вас можливістю швидко готувати корисні страви. Вибирайте те, що вам до смаку, і користуйтесь із задоволенням!