Чому японську кухню вважають найкориснішою

Усі дослідження, що зачіпають японську кухню, підтверджують – у ній зберігається достаток корисних якостей і властивостей. Пояснити це можна японськими принципами харчування: помірне споживання тваринних продуктів, невелика кількість молочних і використання по мінімуму рослинної олії. Це комбо робить їжу не тільки смачною, а й корисною.

Корисні властивості японської кухні

Страви японської кухні є найбільш збалансованими й ідеально підійдуть тим, хто дотримується принципів правильного харчування. Щоб збагатити свій раціон смачними та корисними стравами, не потрібно витрачати час на готування. Набагато простіше і швидше замовити на сайті WeSushi у Броварах, страви приготовані за споконвічно японськими рецептами.

Які б роли чи суші не було обрано, вони відповідають усім принципам здорового харчування. Це легко перевірити на прикладі одного з найпопулярніших ролів “Філадельфія”:

  • в основі якісна риба, насичена вітамінами групи В і жирними кислотами;
  • рис у помірних кількостях благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, оскільки наповнений мікроелементами і клітковиною;
  • крем-сир багатий на кальцій;
  • овочі містять вітаміни і клітковину.

У комплексі це дає максимальну користь організму. Попри популярні хибні уявлення, корисні для організму елементи містяться і в соєвому соусі. У ньому мінімум солі, а сам він наповнений антиоксидантами. Це благотворно впливає на роботу судин.

Що вибрати в японській кухні?

Японська кухня – це не тільки суші та роли. Шанувальники паназіатських страв гідно оцінять локшину в кисло-солодкому соусі, салат чука в горіховому соусі або оригінальні страви в темпурі. Яку б страву не було обрано, крім яскравих смакових переваг, зберігається і вагома користь для організму.

Пояснити це можна й тим, що страви проходять мінімальну термічну обробку. Це означає практично повну відсутність рослинної олії, тим самим кількість жиру зведено до нуля. Перевага полягає і в збереженні балансу: насичений рис поєднується з легкою рибою та крем-сиром, а доповнення до нього становить соєвий соус.

Не меншу користь для організму мають і васабі з імбиром. Завдяки низькій калорійності, всі страви японської кухні дають змогу насититися, але без тяжкості для організму. Це один із головних принципів здорового харчування.