Італійська піца у Львові: швидко та апетитно

Спочатку вона додавала сил легіонерам у Римі. Згодом, через сторіччя, стала стравою королів (зусиль заради цього доклав сам король Фердинанд ІІ). Національна страва італійців полюбилася європейцям, американцям, стала своєю і на Україні. Сьогодні кожен охочий може замовити піцу Львів: https://www.lapiec-pizza.com.ua/. Це завжди маленьке свято у спілкуванні з друзями, спокій сімейної вечері та палочка-виручалочка, коли неочікувано завітали гості.

Чому вона така популярна?

В Україні кулінарний шедевр далекої Італії став набирати популярність з кінця минулого сторіччя. Вигоду продукту першими оцінили, напевне, жінки. Адже це комплексна страва, яка рівноцінна гарніру м’ясним доповненням та салатом. Італійська смакота дає змогу швидко організувати вечерю чи обід не тільки вдома, але і в офісі чи на природі: з https://www.lapiec-pizza.com.ua/.

Асортимент начинок дозволяє вгодити шанувальникам копченостей та сиру, морепродуктів і овочів. Останні люблять ті, хто притримуються вегетаріанських канонів харчування. То ж індивідуальний підхід у виборі — одна з переваг страви.

До речі, піца являє собою тандем хитрості та мудрості, адже окремим інгредієнтами насититись навряд чи вийде. А в сукупності з оригінальною подачею страва створює свято неперевершеного смаку. Презентабельний вигляд і запах стимулює апетит вмить! Ось чому, йдучи в гості без приводу, ми найчастіше купуємо саме піцу. Її магія ще і в тому, що чудово поєднується з найрізноманітнішими напоями:

  • пивом;

  • соками;

  • кавою;

  • вином.

Любителі круглого італійського коржа одноголосно стверджують, що він добре насичує. Це теж підвищило його рейтинг як вишуканого швидкого «перекусу». Завдяки доступній ціні та широкому вибору наповнювачів саме італійська піца стала лідером серед продуктів, які замовляють з доставкою додому.

Цікавинки про страву

За час свого існування піца обросла легендами і звичаями. Серед маловідомих фактів є такі:

  1. Однойменну назву один з видів піци отримав на честь благодійниці Савойської Маргарити. Королеві сподобався вигляд страви, яка поєднувала білий, червоний і зелений кольори, як національний прапор Італії. Патріотичну різновидність блюда тому і назвали іменем коронованої особи.

  2. Щорічно в Італії проводять чемпіонати піци. У них змагаються на швидкість її приготування, найдовшу розтяжку, жонглювання тістом. Участь в змаганнях приймають і українські піцайоли. В Україні аналогічний чемпіонат вперше відбувся саме у Львові, в 2018 році.

  3. У Чорткові на Тернопільщині під час фестивалю «Піца-фест» (2019) встановили всеукраїнський рекорд. Випечена піца складалась з 260-ти невеликих коржів, діаметр становив 848 сантиметрів.

  4. Найавторитетніше видання про блюдо — книга Д. Янга «Де їсти піцу» . У її написанні взяли участь 1077 експертів.

Отже, сонце на блюді — це дійсно свято смаку, традиції, історія та… універсальність. Адже додавати до італійської смакоти за власним бажанням чи на замовлення можна будь-які складники. В цьому її вигода і постійно зростаюча популярність.