Начинки для еклерів: види та особливості наповнювачів

Еклери — смачна, але доволі складна страва, приготувати яку ідеально з першого разу практично неможливо. Проте завзяті домашні кулінари не здаються, присвячуючи чимало часу «тренуванням». Найбільшу увагу приділяють заварному тісту, а от про особливості крему часто забувають. Хоча невдала начинка здатна звести нанівець успіхи в приготуванні повітряного десерту.
Загалом обмежень на крем для еклерів нема, це можуть бути наповнювачі з будь-яким смаком. Наприклад, у деяких закладах подають тістечка з кремом бабл-гам або гарбузом. Загалом усі начинки, з якими готують еклери у Львові, Україні та світі можна розділити на дві великі групи.

DDn6EBXCzEhbe9FBz04tYJKieEw5eZO-OFXCdHk81Y5Tkqc9exALA4JxzdzzTDIco5yf7gOJWOSKyLvbH-ZLs7AuygLKr5s49EzW9t1rx-tYeX4zC34TC-2KXszISOsH7v5_Qyqb=s1600

  • Солодкі (десертні). Ніжний заварний крем — класика, завдяки якій страва й набула популярності. Сьогодні солодкі начинки готують із яєчних білків, фруктів та ягід, крем-сиру, згущеного молока, вершків, шоколаду, масла та інших продуктів. Прикрашають такі еклери зазвичай глазур’ю, фруктами або цукровою пудрою.
  • Солоні (обідні). Найчастіше їх подають як самостійну, доволі ситну закуску. У якості начинки використовують паштети, плавлені сири, перетерту слабосолону рибу, овочеві пасти та багато іншого. Такі еклери можна нічим не прикрашати або використати шматочки оливок, червону ікру, зелень.

Яким повинен бути крем для еклерів?

Гарний приклад ідеального крему — наповнювач десертів із відомої кондитерської. Замовити такі бездоганні тістечка легко на сторінці mavkacake.com/eklery. Незалежно від смаку начинки, вона має відповідати декільком важливим вимогам.

  1. Густа, але помірно щільна консистенція. Крем повинен добре тримати форму, не витікати з тістечка. Проте варто утриматися від наповнювача, який важко видавити з кондитерського мішка. Найчастіше занадто щільними виходять солоні начинки: паштети, плавлені сири тощо. Із солодких кремів завдати труднощів може хіба що сирний наповнювач.
  2. Однорідність. Традиційно еклери вимагають абсолютно гомогенної начинки, чия шовковиста м’якість підкреслює тонкий смак невагомої оболонки. Саме тому сир, паштет та інші наповнювачі важливо перетирати якомога краще. Салати залиште для профітролей!
  3. Стійкість. Крем у жодному разі не повинен розшаровуватися всередині еклеру. Сьогодні є сотні рецептів солодких та солоних начинок, проте далеко не всі вони вдалі. Якщо наповнювач розшарується, тістечко швидко розмокне, втративши приємний вигляд та початковий смак.

Наповнити еклери кремом можна двома різними способами. Перший найбільш простий — верхівку тістечка зрізають дуже гострим ножем. Одну або обидві половинки наповнюють кремом. Є сенс використати кондитерський мішок із фігурною насадкою, аби викласти начинку естетичним чином. Більш популярним і одночасно складним є другий спосіб. Середина наповнюється смачним кремом за допомогою кондитерського мішка крізь невеличку дірочку.

AYGilkK8pZBaf5rdUSBdcCz6_RnkE6yQUbGJhsZZyZpNRaqeQezxEtDtgsVbMWfnBqDRWB3jjffqJKud5TnRXzh8GrgTxR9R1Xby8Bd0nDHef514tXTuhtLnNNtMfCpE19pTV0d3=s1600

Хочете спробувати еталонні тістечка, перш ніж готувати власні? Тоді зверніть увагу на еклери на замовлення. Купити їх можна за доступною ціною, а асортимент дає змогу обрати ласощі з улюбленим смаком. Готові тістечка легко забрати особисто або замовити з доставкою додому!