Піца: переваги та основні різновиди

Якщо хтось захоче скласти рейтинг найпопулярніших страв, у нього 100-відсотково увійде піца. Приємний аромат печі, ніжний сир, який тане у роті, а також соковита начинка – така комбінація гарантує незабутні гастрономічні враження. А висока швидкість приготування робить піцу стравою №1 у світі.

Історія та основні різновиди піци

У цієї страви досить довга історія. Перші тонкі хлібці почали випікати ще понад 6-8 тисяч років тому. Свої аналоги піци були у всіх давніх середземноморських народів. Прообразом вважають італійську фокачу. Коли в Європі з’явились помідори, томати одразу ж почали додавати у цю страву. Згодом кухарів, що готували тонкі хлібці, стали називати піцайоло, а на початку XIX сторіччя в Неаполі відкриваються спеціалізовані заклади – піцерії.

Традиційна італійська піца – це оливкова олія, ароматні трави, соус із томатів та ніжний сир. Втім, така страва вдосконалювалась та розвивалась, постійно придумували нові рецепти. На сайті https://kyiv.monopizza.com.ua/ ви знайдете найкращий вибір піци у Києві з можливістю доставки:

  • Маргарита – традиційна неаполітанська піца в кольорах італійського прапора, названа в честь королеви Маргарити Савойської;
  • гавайська – оригінальне комбо вершкового соусу, курки та ананасів вам точно сподобається;
  • пепероні – американський погляд на піцу, фішкою тут виступають тонко нарізані ковбаски;
  • дьябола – в страву додають перці халапеньо, які стануть викликом навіть для поціновувачів гострого;
  • прошуто страчетелла – вишукана піца, до начинки якої входять шинка, вершки, бальзамік, салат айсберг та сир;
  • BBQ – виділяється неповторним ароматом м’яса на грилі;
  • 5 сирів – для начинки найчастіше використовують чеддер, фета, пармезан, дор блю та моцарелу, до яких додають ніжний вершковий соус;
  • з грушею та сиром дор блю – така страва стане прекрасною альтернативою для звичних десертів.

Чому піцу так люблять

Основна перевага – це ні з чим незрівнянне розмаїття. Варіантів безліч, тому кожен знайде, чим перекусити. Втім, широкий асортимент – не єдиний плюс піци. Також до переваг можна віднести:

  • прекрасні смакові властивості;
  • оперативність приготування;
  • можливість поділитись із друзями;
  • високий вміст білків та інших поживних компонентів;
  • відносно низьку калорійність (особливо, якщо використовувати цільнозернове борошно та натуральні соуси).

Таким чином, у піци є дійсно багато переваг, завдяки яким вона й заслужила право називатись однією із найпопулярніших у світі страв!